Son Makaleler
recent

4 Kasım 2016 - İnternet Neden Yavaş ?

Açıkçası bu konuda tam bir cevap yok ama araştırmalarıma göre birkaç sonuç buldum ve bunları sizinle paylaşmak istedim.




  • İlk neden bugün Diyarbakır'da maalesef yaşanan patlamadan ötürü hem terör örgütünün haberleşmesinin önüne geçilmesi hemde halkın yalan yanlış bilgi paylaşmasının önüne geçilmesi.

  • İkinci sebep biraz tuhaf. Türk Telekom mobil kullanıcıları sabahın erken saatlerinden itibaren Facebook, YouTube, Whatsapp gibi sosyal medyalara erişim sağlayamamışlardı. Ancak Turkcell mobil kullanıcıları hiçbir sıkıntı yaşamadan erişim sağlayabildiler. Bunun üzerine birde Ekşi Sözlük yazarının paylaştığı bilgi iyice kafaları karıştırdı. Aşağıdan yazıyı görebilirsiniz.


  • Son sebep ise ki bu bence en düşük ihtimal, geçtiğimiz günlerde Amerika'ya büyük bir siber (DDoS) saldırısı yapılmıştı. Dün gece saatlerinde ise Afrika'da küçük bir ülkeye bir siber saldırı daha yapıldı ve öne sürülen fikirlerden birisi bu ülkeye saldıran kişiler ile Amerika'ya saldıran kişiler aynı. Şimdi ise sıranın Türkiye'ye geldiği düşünülüyor. İşin tuhaf tarafı bu saldırıyı yapan kişilerin bir sebebi yok. Amerika için bir sebep yürütebiliriz ancak Afrika'ya yaptıkları bu saldırı kafaları karıştırdı ve bu ihtimali öne sürdüler.

Benim bulduğum maddeler bunlar. Araştırmalarıma devam ediyorum. Eğer başka bilgi edinirsem yazmaya devam edeceğim.


Unknown

Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.